خواص گلاب
گلاب از دیرباز در تهیه حلوا و انواع شیرینیها استفاده میشده و علاوه بر خواص درمانی بسیار، در طب سنتی برای سلامت پوست و مو نیز تجویز میشود.
- خواص درمانی گلاب: گلاب باعث تقویت قوای عمومی بدن و افزایش سطح انرژی شده و حتی بو کشیدن آن نیز استرس را از شما درو خواهد کرد. طبع گلاب خنک است و مصرف آن برای کسانی که به دلیل گرمی مزاج دچار خشکی مخاط و خونریزی هستند، بسیار توصیه میشود. در برخی موارد که سوزش مجاری اداری به علت گرمی یا افزایش ماده صفرا در خون است، داروی گیاهی بسیار مؤثری خواهد بود. از دیگر خواص درمانی گلاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان آفت دهان
- درمان بیخوابی
- درمان سردرد
- تقویت لثه
- آرامبخش اعصاب و تقویت سیستم عصبی
- رفع نفخ
- نرمکننده مجاری تنفسی، حلق و گلو
- خواص گلاب برای پوست: از جمله مهمترین خواص گلاب برای پوست، خاصیت ضدالتهابی بسیار قوی آن است. به همین دلیل استعمال گلاب، تحریکات پوستی ناشی از بیماریهایی چون اگزما و رزاسه را درمان میکند. خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی گلاب، آکنه، قرمزی و پُف پوست را کاهش خواهد داد. از دیگر خواص گلاب برای پوست میتوان به حفظ تعادل PH پوست، کُند کننده روند پیری و درمان آفتاب سوختگی اشاره کرد.
- خواص گلاب برای مو: گلاب حاوی مقادیر بالایی از ویتامینهای A، C، E و B3 است که به رشد و تقویت ریشه مو کمک کرده، خشکی و سوزش پوست سر را درمان میکند. گلاب به دلیل خاصیت مرطوبکنندگی که دارد، موها را نرم، مرطوب، درخشان و احیا کرده و از بروز عفونت و شوره سر جلوگیری خواهد کرد.
طبع گلاب
طبع گلاب محمدی، سرد و خنک است و به همین دلیل افرادی که دارای طبع صفرایی یا سودایی هستند میتوانند بیشتر از گلاب مصرف کنند اما افرادی که طبع بلغمی دارند بهتر است در مصرف آن افراط نکنند.
طرز تهیه گلاب خالص
به منظور تهیه گلاب خالص، ابتدا مقدار مشخصی از گل محمدی را درون یک دیگ آب در حال جوش ریخته و با پوشاندن درب ظرف، از تقطیر بخار، گلاب بدست میآید. میزان خلوص گلاب با افزایش مقدار گل محمدی افزایش یافته و غلظت محصول نهایی بیشتر بوده و عطر و طعم قویتری نیز دارد.
نحوه مصرف گلاب
یکی از بهترین روشها برای مصرف گلاب، اضافه کردن آن به چای و دمنوش یا تهیه نوشیدنیهای تابستانی است.